Google Drive – Så här säkerhetskopierar du data på din Samsung Galaxy-telefon

Senaste uppdateringsdatum : 17 sep. 2026

Genom att säkerhetskopiera din Samsung Galaxy till Google Drive kan du hålla dina personliga data säkra. Genom att regelbundet säkerhetskopiera dina data kan du enkelt återställa din information om du återställer telefonen eller när du konfigurerar en ny Galaxy-enhet.

Olika dataikoner, till exempel foton, meddelanden och musik, som säkerhetskopieras till Google Drive-molnikonen som visas på en Samsung Galaxy-telefon.

Observera: Menynamn, inställningar och skärmlayouter kan variera beroende på modell och programvaruversion.

Genom att regelbundet säkerhetskopiera dina data skyddar du viktig information om telefonen återställs, försvinner eller ersätts med en ny enhet.

Menyn Inställningar med alternativet Konton och säkerhetskop. markerat. Menyn Inställningar med alternativet Konton och säkerhetskop. markerat.

Steg 1. Öppna Inställningar > Tryck på Konton och säkerhetskop..

Menyn Konton och säkerhetskop. med Säkerhetskopiera data markerat under Google Drive. Menyn Konton och säkerhetskop. med Säkerhetskopiera data markerat under Google Drive.

Steg 2. Under Google Drive trycker du på Säkerhetskopiera data.

Säkerhetskopieringsskärm med knappen Säkerhetskopiera nu markerad. Säkerhetskopieringsskärm med knappen Säkerhetskopiera nu markerad.

Steg 3. Tryck på Säkerhetskopiera nu.

Observera:

  • Appar, foton och videor, SMS- och MMS-meddelanden, samtalshistorik, enhetsinställningar och Google-kontodata kan säkerhetskopieras.
  • Enheten säkerhetskopierar automatiskt dina data via en Wi-Fi-anslutning när den är ansluten till en laddare och inte har använts på minst 2 timmar.
  • Om enheten inte används på 57 dagar i följd raderas dina säkerhetskopierade data som lagras på Google Drive automatiskt (med undantag för objekt som säkerhetskopierats till Google Foto).
  • Säkerhetskopior till Google Drive använder lagringsutrymmet som är tillgängligt med ditt Google-konto. Om du överskrider ditt tillgängliga lagringsutrymme kan du behöva köpa en prenumerationsplan för ytterligare lagringsutrymme.

Om du återställer telefonen till fabriksinställningarna eller konfigurerar en ny Galaxy-enhet kan du återställa data som tidigare har säkerhetskopierats till Google Drive.

Observera: Säkerhetskopior som skapats i en nyare Android™-version kan inte återställas till en enhet som kör en äldre Android-version.

Skärm för inledande konfiguration som visar Kopiera appar och data. Skärm för inledande konfiguration som visar Kopiera appar och data.

Steg 1. Under den första konfigureringen fortsätter du tills du kommer till skärmen Kopiera appar och data och trycker sedan på Nästa.

Kopiera appar och data-skärm med Kan du inte använda den andra enheten? markerad. Kopiera appar och data-skärm med Kan du inte använda den andra enheten? markerad.

Steg 2. Tryck på Kan du inte använda den andra enheten?.

Skärmen Återställ klockan som visar valbara säkerhetskopieringsenheter. Skärmen Återställ klockan som visar valbara säkerhetskopieringsenheter.

Steg 3. Välj den enhet som du vill återställa från.

Skärmen Återställ klockan visar knappen Återställ. Skärmen Återställ klockan visar knappen Återställ.

Steg 4. Välj de objekt du vill återställa och tryck sedan på Återställ.

Observera: Stegen kan variera beroende på enhetsmodell, region och programvaruversion.

Tack för din feedback