Google Drive - Gegevens back-uppen op uw Samsung Galaxy-telefoon

Datum laatste update : 17.09.2026

Een back-up van je Samsung Galaxy maken naar Google Drive helpt je persoonlijke gegevens veilig te houden. Door regelmatig een back-up van je gegevens te maken, kun je je informatie eenvoudig herstellen als je je telefoon reset of wanneer je een nieuw Galaxy-apparaat instelt.

Verschillende gegevenspictogrammen, zoals foto's, berichten en muziek, worden als reservekopie opgeslagen in het Google Drive-cloudpictogram dat op een Samsung Galaxy-telefoon wordt weergegeven.

Opmerking: Menunamen, instellingen en schermindelingen kunnen variëren afhankelijk van het model en de softwareversie.

Door regelmatig een back-up van uw gegevens te maken, beschermt u belangrijke informatie voor het geval uw telefoon wordt gereset, verloren gaat of wordt vervangen door een nieuw apparaat.

Instellingen-menu met de optie Accounts en back-up gemarkeerd. Instellingen-menu met de optie Accounts en back-up gemarkeerd.

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Accounts en back-up.

Menu Accounts en back-up met Back-up van gegevens gemarkeerd onder Google Drive. Menu Accounts en back-up met Back-up van gegevens gemarkeerd onder Google Drive.

Stap 2. Tik onder Google Drive op Back-up van gegevens.

Back-upscherm met de knop Nu back-up maken gemarkeerd. Back-upscherm met de knop Nu back-up maken gemarkeerd.

Stap 3. Tik op Nu back-up maken.

Opmerking:

  • Er kan een back-up worden gemaakt van apps, foto's en video's, sms- en mms-berichten, oproepgeschiedenis, apparaatinstellingen en Google-accountgegevens.
  • Uw apparaat maakt automatisch via een wifi-verbinding een back-up van uw gegevens wanneer het is aangesloten op een oplader en gedurende minstens 2 uur niet is gebruikt.
  • Als uw apparaat 57 opeenvolgende dagen niet wordt gebruikt, worden uw back-upgegevens die zijn opgeslagen in Google Drive (met uitzondering van items waarvan een back-up is gemaakt in Google Foto's) automatisch verwijderd.
  • Back-ups naar Google Drive gebruiken de opslagruimte die beschikbaar is met uw Google-account. Als u uw beschikbare opslagruimte overschrijdt, moet u mogelijk een abonnement aanschaffen voor extra opslagruimte.

Als je je telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen of een nieuw Galaxy-apparaat instelt, kun je gegevens herstellen waarvan eerder een back-up is gemaakt in Google Drive.

Opmerking: Back-ups die zijn gemaakt op een nieuwere Android™-versie kunnen niet worden hersteld op een apparaat met een oudere Android-versie.

Scherm voor de eerste installatie waarop Apps en gegevens kopiëren wordt weergegeven. Scherm voor de eerste installatie waarop Apps en gegevens kopiëren wordt weergegeven.

Stap 1. Ga tijdens de eerste installatie verder totdat u het scherm Apps en gegevens kopiëren bereikt en tik vervolgens op Volgende.

Apps en gegevens kopiëren-scherm met Kun je het andere apparaat niet gebruiken? gemarkeerd. Apps en gegevens kopiëren-scherm met Kun je het andere apparaat niet gebruiken? gemarkeerd.

Stap 2. Tik op Kun je het andere apparaat niet gebruiken?.

Scherm Uw horloge herstellen met selecteerbare back-upapparaten. Scherm Uw horloge herstellen met selecteerbare back-upapparaten.

Stap 3. Selecteer het apparaat waarvan u wilt herstellen.

Uw horloge herstellen-scherm waarop de knop Herstellen wordt weergegeven. Uw horloge herstellen-scherm waarop de knop Herstellen wordt weergegeven.

Stap 4. Selecteer de items die u wilt herstellen en tik vervolgens op Herstellen.

Opmerking: Stappen kunnen verschillen afhankelijk van het apparaatmodel, de regio en de softwareversie.

Bedankt voor je feedback!