Google Drive – Adatok biztonsági mentése Samsung Galaxy telefonján

Legutolsó frissítés dátuma : 2026. szeptember 17.

Samsung Galaxy készülékének biztonsági mentése a Google Drive-ra segít személyes adatainak biztonságban tartásában. Az adatok rendszeres biztonsági mentésével könnyedén visszaállíthatja információit, ha visszaállítja telefonját, vagy új Galaxy készüléket állít be.

A Samsung Galaxy telefonon látható Google Drive felhőikonba mentett különféle adatikonok, például fényképek, üzenetek és zene.

Megjegyzés: A menünevek, beállítások és képernyőelrendezések a modelltől és a szoftververziótól függően eltérhetnek.

Az adatok rendszeres biztonsági mentése segít megvédeni a fontos információkat arra az esetre, ha a telefonját visszaállítják, elveszíti, vagy új készülékre cseréli.

Beállítások menü a Fiókok és biztonsági mentés beállítással kiemelve. Beállítások menü a Fiókok és biztonsági mentés beállítással kiemelve.

1. lépés. Nyissa meg a(z) Beállítások elemet > Koppintson a(z) Fiókok és biztonsági mentés elemre.

Google Drive alatti Fiókok és biztonsági mentés menü, amelyben a Adatok biztonsági mentése ki van emelve. Google Drive alatti Fiókok és biztonsági mentés menü, amelyben a Adatok biztonsági mentése ki van emelve.

2. lépés. A Google Drive alatt koppintson a Adatok biztonsági mentése elemre.

Biztonsági mentés képernyő, kiemelt Biztonsági mentés készítése gombbal. Biztonsági mentés képernyő, kiemelt Biztonsági mentés készítése gombbal.

3. lépés. Koppintson a(z) Biztonsági mentés készítése elemre.

Megjegyzés:

  • Az alkalmazásokról, fotókról és videókról, SMS- és MMS-üzenetekről, híváselőzményekről, eszközbeállításokról és Google-fiókadatairól biztonsági másolat készíthető.
  • Az eszköz automatikusan biztonsági másolatot készít az adatokról Wi-Fi-kapcsolaton keresztül, amikor töltőhöz csatlakozik, és legalább 2 órán át használaton kívül marad.
  • Ha az eszközt 57 egymást követő napon át nem használják, a Google Drive-ban tárolt biztonsági mentési adatok (a Google Fotókba mentett elemek kivételével) automatikusan törlődnek.
  • A Google Drive-ba készített biztonsági mentések a Google-fiókhoz rendelkezésre álló tárhelyet használják. Ha túllépi a rendelkezésre álló tárhelyet, előfordulhat, hogy további tárhelyért előfizetési csomagot kell vásárolnia.

Ha visszaállítja telefonját a gyári beállításokra, vagy új Galaxy készüléket állít be, visszaállíthatja a korábban a Google Drive-ra mentett adatokat.

Megjegyzés: Az újabb Android™-verzión készített biztonsági mentések nem állíthatók vissza régebbi Android-verziót futtató eszközre.

Kezdeti beállítási képernyő, amelyen a(z) Alkalmazások és adatok másolása látható. Kezdeti beállítási képernyő, amelyen a(z) Alkalmazások és adatok másolása látható.

1. lépés. A kezdeti beállítás során folytassa addig, amíg el nem éri a Alkalmazások és adatok másolása képernyőt, majd koppintson a Tovább elemre.

Alkalmazások és adatok másolása képernyő kiemelt Nem tudja használni a másik eszközt? elemmel. Alkalmazások és adatok másolása képernyő kiemelt Nem tudja használni a másik eszközt? elemmel.

2. lépés. Koppintson a(z) Nem tudja használni a másik eszközt? elemre.

Az óra visszaállítása képernyő, amelyen választható biztonsági mentési eszközök láthatók. Az óra visszaállítása képernyő, amelyen választható biztonsági mentési eszközök láthatók.

3. lépés. Válassza ki azt az eszközt, amelyről vissza szeretne állítani.

Az óra visszaállítása képernyő, amelyen a Visszaállítás gomb látható. Az óra visszaállítása képernyő, amelyen a Visszaállítás gomb látható.

4. lépés. Válassza ki a visszaállítani kívánt elemeket, majd koppintson a(z) Visszaállítás elemre.

Megjegyzés: A lépések az eszköz típusától, a régiótól és a szoftververziótól függően eltérhetnek.

Köszönjük a visszajelzést